Vabilo delavnica:
Povezovanje področij
invalidskega varstva, kmetijstva in medgeneracijskega sodelovanja.
V okviru projekta MOZAIK ( javni razpis za podukrep 16.9) smo v MOZAIKU DOBROT v sodelovanju z partnerskimi kmetijami razvili inovativen program usposabljanja, in sicer z posebnim poudarkom na delu s specifično skupino oseb: za invalide ,starejše in mladostnike. Ta projektna aktivnost je bila izpeljana z osrednjim namenom: da kmetije pridobijo novo znanje in izkušnje: in sicer izkušnje dela z ranljivimi skupinami. Prav tako smo želeli, da kmetije identificirajo tista področja dela, kjer bi bilo možno vključiti invalide, in nato preko poskusnih aktivnosti (preko usposabljanja invalidov) ugotovijo primernost svojega delovnega programa oz. posameznih faz dela za specifično skupino ljudi – invalidov. Ter da nadalje preučijo možnosti, oz. identificirajo prednosti in slabosti vključevanja invalidov v delovni proces kmetije na daljše časovno obdobje.
V okviru delavnice vam bomo predstavili vlogo posameznih kmetij v projektu, rezultate projekta, ter smernice za nadaljnje delo.
Delavnica bo potekala v:
- petek 1.3.2024 od 9.00 – 14.00 ure - TEORETIČNI DEL
- od 14.00 – 17.00 – PRAKTIČNI DEL
- soboto 2.3.2024 od 9.00 – 14.00 ure - TEORETIČNI DEL
- od 14.00 – 17.00 – PRAKTIČNI DEL
Prijave na delavnico sprejemamo na telefon: 041 711 657 (Petra) ali na mail: mozaikdobrot@gmail.com.
Lepo vabljeni.
PROGRAM IZOBRAŽEVANJA
1.3.2024
9.00 – 9.30 Uvodni pozdrav
9.30 – 10.30 Predstavitev projekta MOZAIK
10.30 – 11.00 Vprašanja, razprava
11.00 – 12.00 Odmor
12.00 – 14.00 Predstavitev vloge posameznih partnerjev pri izvedbi projekta
14.00 – 16.00 Ogled kmetije ter praktična predstavitev aktivnosti projekta
16.00 – 17.00 Diskusija, degustacija izdelkov
2.3.2024
9.00 – 9.30 Uvodni pozdrav
9.30 – 10.30 Predstavitev projekta MOZAIK
10.30 – 11.00 Vprašanja, razprava
11.00 – 12.00 Odmor
12.00 – 14.00 Predstavitev vloge posameznih partnerjev pri izvedbi projekta
14.00 – 16.00 Ogled kmetije ter praktična predstavitev aktivnosti projekta
16.00 – 17.00 Diskusija, degustacija izdelkov