Delavnica kulinarična dediščina
V delavnico: Delavnica peke tradicionalnih slovenskih dobrot, katera se je izvajala na sedežu podjetja Mozaik dobrot, Tajna 26, 2313 Fram, v sklopu operacije: DOBROTE PODEŽELJA, je bilo vključenih 14 oseb. Vključeni so bili zaposleni Zavoda, ter zunanji obiskovalci iz območja LAS.
V okviru delavnice smo želeli preko uvedbe novih produktov obuditi slovensko kulinarično dediščino. Zato smo k sodelovanju povabili Izobraževalni center Piramida Maribor. Le – ta je namreč za zaposlene v našem Zavodu organiziral tečaj (delavnico) peke lokalno značilnih dobrot, povezanih s slovensko zgodovino. Delavnica je bila namenjena tudi zainteresiranim prebivalcem območja LAS.
Delavnico smo pričeli z uvodnim pozdravom, ter kratko predstavitvijo Zavoda. Predstavili smo tudi projekt v okviru katerega se delavnice izvajajo.
Osrednja tema tečaja je bila potica, katera je po našem mnenju »kraljica« slovenske kulinarične dediščine.
Pečena je bila v potičniku, ki zagotavlja edino pravo obliko potice. Sodelujoči so v sodelovanju z partnerjem Izobraževalni center Piramida Maribor imeli možnost pridobiti nova znanja, izkušnje in spretnosti znotraj svoje poklicne kariere.